Home

Dag 12

Toen we opstonden was het nog steeds een beetje aan het regenen. Ik voelde me niet zo lekker en had last van mijn oor. Verder maar weinig gedaan die dag. We gaan vandaag naar Qui Nhon, weer een stukje rijden dus. Maar eerst moeten we op de boot wachten die ons komt halen. Rond de middag is hij er. Ik heb nog niet veel gegeten en voel me nog steeds niet goed.Als we op de boot zitten, krijg ik het koud, en ga naar binnen. We komen weer aan het vaste land, gelukkig kunnen we direct de steiger op, maar als we op de steiger staan, ga ik bijna over m`n nek van de visgeur die er hangt. Ik loop maar snel verder.
------------

We gaan de bus in en rijden richting Qui Nhon, onderweg stoppen we net voorbij een vissersdorpje, op een plaats waar we een heel mooi uitzicht hebben over de baai waar alle bootjes liggen. Ze zien er bijna allemaal hetzelfde uit, blauw met rood en wit. Ook op het strand zie je bootjes staan die daar voor onderhoud liggen. Er zijn geen steigers. De mensen gaan eerst in een heel klein rond rieten mandje zitten, dit mandje is geteerd en net waterdicht. Zo roeien ze naar hun bootjes, een erg leuk zicht.
------------

Bijna direct als we uit de bus zijn komen er kinderen aan rennen, ze hopen dat er iets te halen valt. Het zijn weer schatjes, heel lief en dringen nergens op aan. Ze staan een beetje te kijken en te lachen, er gezellig. En je krijgt een mooie gelegenheid om foto`s van ze te maken.
------------
We rijden een stuk verder en stoppen weer om te gaan eten. Ergens midden in de polder staat weer een eetgelegenheid. Ik heb helemaal geen zin om te eten, en ik drink maar een beetje cola, en eet een heel klein beetje rijst. Als ik naar de WC wil, kom ik bij een paar deuren terecht waar een WC achter moet staan. Voor de mannen is er gewoon een pisbak, maar ik moet even iets meer, dus wacht op mijn voorganger. Als hij klaar is kan ik naar binnen, maar geen WC te bekennen, wel een gat in de grond, als je daar doorheen kijkt zie je een slootje. Naast het gat staat een doos met gebruikt WC-papier. Het is me snel duidelijk dat je het WC-papier niet door het gat mag gooien. Maar netjes in de doos moet doen. Dat doen we dan ook maar. Ik op mijn hurken en dat lukt nog aardig ook, valt niet tegen, toch een beetje vreemd. Als ik klaar ben, ga ik buiten nog even heerlijk in de zon staan, want ik kreeg het een beetje koud.
------------

Achter het eethuisje zijn er een paar mensen aan het werken, wat ze nu precies doen is me niet duidelijk, maar ze zitten in de modder iets te doen. Iedereen is klaar met het eten en loopt een beetje rond, ik heb het nog steeds koud en ga vast in de bus zitten en haal helemaal onder uit mijn rugtas een trui. Ik zat bijna achter in de bus en ben er gaan zitten/liggen met mijn trui aan. Als de tourleider binnenkomt ziet hij mij en is direct bezorgd, voelt aan mijn hoofd en zegt dat ik een beetje koorts heb. Een paar hele aardige reisgezellen offeren hun bankje op zodat ik even kan gaan liggen, en dat doet me goed. (Dank jullie wel Harm en Anneke). Als we bij ons hotel aankomen in Qui Nhon zorgt de reisleider dat ik zo snel mogelijk mijn bed in kan duiken. Er wordt heel goed voor me gezorgd. Ondertussen heb ik iets ingenomen dat de koorts doet verlagen. Ik kruip mijn bed in en kom er niet meer uit tot de volgende ochtend.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 linh10-11-2006 15:35:08 
   dit is dom   

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl