Home

Dag 20

We staan weer eens vroeg op omdat we weer een lange reis voor de boeg hebben. Als we de stad uitrijden zie ik langs de kant van de (snel)weg een vrouwtje brood verkopen. Een meter of 50 verder staat er weer een vrouwtje brood te verkopen. En dan 50 meter verderop zie ik weer iemand brood verkopen, dit gaat zo door tot ik een stuk of 12 vrouwtjes gezien heb. Ik snap er niks van, zou het laatste vrouwtje nog iets verdienen?
------------
De omgeving is hier echt mooi. Maar de weg is slecht of eigenlijk heel slecht. De koffers die achterin de bus staan komen steeds iets meer naar voren. We moeten ze steeds weer op hun plaats leggen. Om een foto te maken vanuit de bus is onbegonnen werk. Dit is wel jammer want je ziet de mooiste plaatjes. Maar er is weer eens geen tijd om vaak te stoppen. Rond de middag gaan we in een klein plaatsje eten. We krijgen eerst een kopje thee, of je nu wilt of niet, je glas wordt volgeschonken. De thee is heel licht van kleur, maar de smaak is zo sterk als whisky. Ik vind hem niet te drinken en regel een sinas, cola was er ook maar dat kwam ondertussen mijn strot uit. Mijn thee heb ik mooi laten staan.
------------

Toen we klaar waren met eten ben ik even buiten gaan kijken. Naast de deur was een soort garage waar ze vrachtwagens aan het repareren waren. Ze waren net aan het spuiten, en ook hier hebben ze geen enkele vorm van bescherming, ze staan gewoon in de open lucht te spuiten. Als ik even naar de WC wil moet ik ergens achter het resturantje zijn, onderweg kom ik een paar varkens tegen, en naast de varkens zijn de WC`s, een gat in de grond.
------------


Dan rijden we weer verder, we komen al een beetje in de heuvels. Het uitzicht wordt steeds mooier. Onderweg zien we een grote vrachtwagen in het ravijn liggen. Het is nog maar net gebeurd. Ik weet zeker dat er hierbij doden zijn gevallen, er zitten een heel stel mensen langs de weg en ze kijken echt niet blij. Een stuk verder stoppen we nog twee keer om foto`s te maken en te plassen. Als het donker wordt gaan we echt omhoog, we rijden heel langzaam, ik denk niet harder dan 30 km, de weg is echt slecht, maar je ziet dat ze overal bezig zijn om de weg in orde te maken. Ik denk dat het over een paar jaar een goede weg is.
------------
Rond een uur of 8 komen aan in Sapa. Als we we de bus uitstappen voel ik de heerlijk frisse en koele lucht. Ik ben bekaf van de reis. Als we onze bagage in onze kamer hebben gelegd heb ik geen zin meer om in het dorp iets te gaan eten. Samen met nog een paar man eten we in het hotel zelf. Het eten hier is echt heerlijk. Af en toe valt de stroom uit en je hoort de noodaggregaat draaien.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl