Home

Dag 21


Het bed was heerlijk vannacht, ik heb goed geslapen, de andere dagen ook wel hoor. Als je buiten komt is het zelfs een beetje koud. We pakken onze rugtassen in voor 3 dagen. We gaan 3 dagen lopen door de bergen hier. Ons hotel staat op een bergwand, en vanuit onze kamer hebben we een mooi uitzicht over de omgeving. Ik heb een half uur staan genieten van alles wat ik hier zag. Overal zie je rookpluimpjes omhoog komen van de vuurtjes die de mensen in de bergen aan het stoken zijn. Na het ontbijt hangen we onze rugtassen om en kopen nog een fles water.
------------

De plaatselijke gids komt ons ophalen, samen met de gids komt er ook een meisje mee, die ook mee gaat lopen. Ze heet `Show` en ze is 15 jaar oud. Ze gaat mee omdat ze lopen leuk vind, en is gekleed in de plaatselijke klederdracht. En dan vertrekken we, we moeten eerst het dorp uitlopen en na 20 minuten zijn we buiten het dorp. En gelijk zie je de mooie omgeving. Als we achter ons kijken kunnen we het dorp Sapa goed zien. Ondertussen maak ik een praatje met Show. Ze spreekt zelf beter engels dan ons eigen reisleider, en dat voor een meisje van 15 jaar. We lopen nog steeds over de weg, en als er een brommer of auto langskomt, stuift er een grote stofwolk op.
------------


We komen aan bij een huisje waar een paar kinderen voor staan, ze zijn gekleed in klederdracht. Ze hebben donkerblauwe kleren aan en hebben pikzwart haar. Stuk voor stuk hebben ze een lief kopje. Nadat we een paar foto`s hebben gemaakt, slaan we een achter het huisje een heel smal paadje in, en dit paadje loopt naar beneden. We lopen nu dus door de velden, en het uitzicht is werkelijk schitterend. Overal zie je de rijstterrasjes en elk terrasje heeft een andere kleur. Dit komt omdat het ene rijst rijper is dan het andere rijst. Als de rijst nog felgroen is, is de rijst net begonnen met groeien. Later krijgt het de kleur van graan, en dan is het rijp om te oogsten.
------------

Als je om je heen kijkt snap je eigenlijk niet dan je hier gewoon aan het lopen bent, zo mooi. We komen lokale kindertjes tegen die ons van alles willen verkopen. Ze zijn zeker niet irritant, maar heel vriendelijk. Zo kan je armbandjes en oorbellen kopen. Er zijn maar weinig mensen van onze groep die iets kopen. Maar er zijn zijn ook kinderen bij die helemaal niks willen verkopen, en het alleen maar leuk vinden om bij die raar geklede toeristen te lopen. Ik had nog een paar fluitjes meegenomen die ik in Hue gekocht had. Ik kon die fluitjes hier weer uitdelen. Ze zijn er echt gelukkig mee.
------------


Iemand uit onze groep had zelfs ballonnen meegenomen, en deelde die ook uit aan de kindertjes daar. Ze vinden het schitterend al die kleurtjes van die ballonnen. En andere mensen uit onze groep geven weer snoepjes. De kindertjes lopen een stuk achter ons aan, maar op een gegeven moment zijn ze dan weer weg ook. Rond een uur of 4 komen we bij ons gasthuis aan. Er woont een gezinnetje en ze hebben een groot huis. Binnen moeten we onze schoenen uitdoen. De bedden zijn weer dunne matrasjes, het lijkt meer op 7 lagen dikke badstof doeken op elkaar genaaid, dan op matrassen. Gelukkig kan je ze dubbelvouwen en dan ligt het best wel goed. Voordat we gaan eten gaan we eerst nog even zwemmen in een beekje. Het beekje is een stukje lopen naar beneden. Het water is ijs en ijskoud. Toch gaat iedereen die mee ging zwemmen ook in het koude water. Als je er eenmaal door bent is het net te doen. Maar ik blijf er niet langer in dan 15 minuten. Als ik uit het water kom is er net nog een beetje zon en daarna wordt het snel koud.
------------
Eenmaal terug bij het gasthuis trek ik lekker een trui met lange mouwen aan. Hierna kunnen we gaan eten. Het wordt er snel donker en als we ons eten ophebben is het echt donker. We gaan binnen zitten omdat het buiten al te koud aan het worden is. We praten nog wat en vertellen een stel moppen. Hierna ben ik lekker in mijn bedje gaan liggen.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 Roland26-12-2002 10:46:30 
   Hoi Danielle
Ik snap je wel, er is wel erg veel tekst. Maar ik vind het al leuk dat je bent wezen kijken.
   

 Danielle van Megen25-12-2002 16:38:48 
   Moet eerlijk zeggen dat ik het geduld niet heb om de tekst helemaal te lezen maar sommige fotos bekijk ik wat beter. Echt prachtig, vooral met die kinderen en dan die plateaus van rijstvelden, geweldig. Ook wat dagen hiervoor die zonsondergang, echt een genietmoment! Heel mooi!   

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl