Home

Dag 24


We moesten om 5 uur vertrekken om een beetje op tijd in Hanoi te zijn. Dus dat was al heel vroeg. Ik probeer nog een beetje te slapen in de bus, maar dat lukt niet. Ons ontbijt is ook in de bus. Voordat we instapten kon iedereen een ontbijtpakketje pakken, maar ik met mijn duffe hoofd heb dat helemaal niet gezien. Maar iedereen in de bus had wel iets over en dat kreeg ik, dus ik had eten in overvloed. Nog geen uur later moeten we stoppen.
------------


We hebben een lekke band. Terwijl de chauffeur de band wisselt, stapt iedereen uit de bus. Een deel van de groep loopt al vooruit. Ik wil gaan lopen maar na een paar honderd meter kom ik tot de ontdekking dat ik mijn portemonnee kwijt ben. Dus loop ik terug naar de bus, gelukkig ligt hij gewoon op mijn stoel in de bus.
------------


Onderweg stoppen we even om wat te drinken. Dit is het noordelijkste puntje van Vietnam, en dat grenst aan China. Ik ben even gaan kijken bij de grens. Dit is een brug die de twee landen met elkaar verbindt. Helaas mag ik de grens niet over. Ook voor China heb je een visum nodig. Later gaan we nog even tanken met de bus en dan gaan we verder, terug naar Hanoi.
------------

We vliegen weer voorbij de mooie uitzichten. Maar gelukkig stoppen we bij een rijstveld waar een stel vrouwen aan het werk zijn. Ze zijn gekleed in klederdracht. De kleren hebben felle mooie kleuren. En ze vinden het niet erg om gefotografeerd te worden.
------------
De rest van de dag zitten we in de bus. We stoppen nog even bij het eettentje waar we op de heenweg ook langs kwamen. En komen rond een uur of acht weer aan in Hanoi. Daar stap ik nog even een internetcafé binnen. En daarna ga ik lekker slapen. Het is een vermoeiende dag geweest. Gelukig was dit de laatste lange bustrip.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl