Home

Dag 25

We moesten vandaag niet echt vroeg op.En dat was wel lekker. Vandaag is Halong Bay aan de beurt. Het is 3,5 uur rijden, dus dat valt wel mee. De weg is echt goed voor Vietnamese begrippen. Onderweg zie ik een vrouwtje langs de kant van de weg zitten, het is 11 uur in de ochtend. Ze zit op haar hurken. Net achter een verkeersbord. Ik vroeg me af waarom ze daar zo alleen zit. toen ik goed keek zag ik het, ze zat in de schaduw van het verkeersbord. Het is blijkbaar zo warm buiten dat het haast niet uit te houden is in de volle zon.
------------

We zijn er bijna en rijden langs de kust. Her en der zie je een paar rotsen boven het water uitsteken. We komen aan bij de haven van Halong Bay. De haven ligt vol met bootjes voor toeristen. En het zijn er echt heel erg veel. Bussen rijden af en aan, en overal stappen mensen uit. Zoveel toeristen heb ik nog niet bij elkaar gezien, in Vietnam dan. We krijgen een boot toegewezen, en mogen opstappen.
------------

Al gauw zijn we op het water, en de rust keert terug. We hebben een mooie ruime boot. We zetten onze spullen neer en gaan boven op het dek zitten. Het is een mooi uitzicht met tegenstellingen. Achter je de drukte en voor je de rust. In de verte zie je grote rotsen boven het water uitsteken, en wij varen er op af. Ondertussen worden we binnen geroepen want er staat eten voor ons klaar. En het is weer vis wat we te eten krijgen, hoe kan het ook anders want we varen op water. Terwijl we aan het eten zijn varen we door de rotsen heen, de één nog mooier dan de ander.
------------

Als we na het eten weer boven op het dek zitten weet onze gids heel veel rotsen een naam te geven. De meeste rotsen hebben een naam gekregen door hun uiterlijk. Je moet wel goed kijken en een beetje fantasie hebben om het te zien. Maar is wel leuk dat die rotsen een naam hebben toch. Zo is er één bij die heette hond.
------------

In dit gebied zijn 3000 rotsen, en wij varen er tussen in. Overal waar je kijkt zie je rotsen. Af en toe geeft dat hele mooie plaatjes.
------------

We varen naar een grot in de rotsen toe, het is een soort druipsteen-grot, die je kan bezichtigen. Zag er erg mooi uit van binnen, ze hebben de wanden met verschillende kleuren verlicht, zodat het extra sfeer heeft.
------------
Als je op het water om je heen kijkt zie je een paar huisjes drijven, het is net een klein dorpje op het water. De golfplaten huisjes drijven op plastic tonnen en hebben kleine terrasjes. Je hoort er zelfs honden blaffen. Ik vraag me af wat deze mensen hier doen, 7 km uit de kust, tussen de rotsen.
------------


Het is een uur of 4 en we varen naar een rots van waar je de zon mooi kunt zien ondergaan. We hebben geluk want het is een heldere dag. Als we bij de rots aankomen moeten we eerst een paar honderd treden omhoog lopen. En dat valt niet mee. Mijn benen waren nog moe van de trektocht in Sapa. Maar het was zeker de moeite waard. Het is een hele mooie zonsondergang.
------------

Dan varen we terug naar het dorpje op het water waar we voor anker gaan om te overnachten. Na het eten gaat er nog iemand zwemmen. Ik heb ook wel zin om te zwemmen en duik er even later ook in. Het is heerlijk warm water. Dan komt er nog een boot naast ons liggen. Die is ook voor ons. We maken ons klaar voor de overnachting. Er komt iemand op het idee om buiten te slapen, en dat is hier goed mogelijk. Voor je het weet ligt heel het dek vol met matrassen. Even goed insmeren met muggenolie en dan kan ik gaan slapen.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 Loes7-5-2004 15:48:32 
   Wij hadden zelfs een typhoon hier, dus niet het water op...jammer!!!   

 Elly5-1-2004 18:26:31 
   
Wat een bofkonten!! Meestal is het slecht weer in Halong Bay.
   

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl