Home

Dag 26


Je wordt wakker als het licht wordt, het hele dorpje is al druk bezig, ze zijn een huis aan het verhuizen, het huis wordt gewoon ergens anders naar toegevaren. Ik lig nog lekker onder de dekens, en kijk een beetje rond.
------------

Er komt een rieten bootje aangevaren met twee kleine kinderen. Een jongentje en een meisje. Ze legt aan bij onze boot en vraagt of we schelpen willen kopen ik denk dat ze een jaar of 7 is. Terwijl zij iets probeert te verkopen roeit haar broertje met de peddels. Ik denk dat het ventje nog geen 4 jaar is. Hij luistert heel goed naar zijn zusje en vaart de kant op die zij wil. En het ventje kan al heel goed met de peddels overweg. Ik stond er echt van te kijken, hoe kan dit? Erg mooi om dit te zien. Als je een foto wilde maken dan zei ze `one photo one dollar`. Ik heb even gewacht tot ze de andere kant opkeek en een foto gemaakt.
------------
Er gaan een paar mensen zwemmen naar - of eigenlijk in - een rots. Er is een rots die helemaal hol is van binnen, en in de buitenwand zit een opening waar je door kan zwemmen, of met een heel klein bootje door kan varen. Ik kies voor het bootje, we gaan met z`n zessen in een heel klein rieten bootje. Het bootje houdt het maar net heb ik het gevoel. Als je de rots binnenvaardde, kwam je in een heerlijke rust en je hoorde bijna niks meer. En als je wat zei dan hoorde je de echo van de rotsen teruggalmen.
------------

Toen we terug waren bij onze eigen boot, ben ik ook nog even gaan zwemmen in dat heerlijke water. We mochten van het dek van de boot afspringen en dat deden we ook. Helaas liep het bij iemand van onze groep verkeerd af. Ze verrekte een spier en kon haar arm nauwelijks meer bewegen. Toen ze aan boord was kwam er een Vietnamese vrouw die haar een half uur masseerde en het probleem was zo goed als weg.
------------
Na 24 uur op de boot te hebben gezeten moesten we weer terug naar Hanoi, dit was weer 3 uur rijden, onderweg zijn we nog even gestopt om te eten, maar als je zag hoe het klaar werd gemaakt had je opeens geen honger meer, op zich was het best nog wel te eten hoor. Ik kreeg kippennoedelsoep, de kip werd in kleine stukjes gehakt met bot en al, en zo in de soep gegooid, ook lagen er een paar tongen en darmen (dat leek erop) op de tafel waar het eten werd klaargemaakt. Wel een beetje een vreemd zicht en echt fris was het ook niet. Ik zal weer blij zijn als ik een frikadel zie, want dat kennen ze hier niet.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 jan21-5-2007 00:09:52 
   Hallo, heb even een vraagje:is het mogelijk om hanoi-halong bay-hanoi te doen op één dag,ik heb nl.maar één dag de tijd daar ik maar 2 dagen in hanoi verblijf(kom aan op 7juni om 6h s`morgens en vertrek terug 8juni 23h30).Op 8juni moet ik om 13h op de ambassade van Belgie zijn in hanoi, dus ik zou het graag de eerste dag doen.Welk vervoer neem ik best?   

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl