Home

Dag 28

We moeten vandaag pas om elf in de ochtend vertrekken. En hebben dus nog even tijd. Voor ons hotel zit een vrouwtje die een gaarkeuken bij zich heeft, veel stelt het niet voor, maar ze kan overal waar ze wil koken en het verkopen. Ik ga nog voor de laatste keer de stad in. En loop weer naar het parkje toe.
------------

In het parkje zijn ze nog bezig met ochtendgymnastiek. Het is nu al negen uur, maar om 6 uur waren hier veel meer mensen aan het gymnastieken. Maar voor mij is dat echt een beetje te vroeg.
------------
Ik zorg dat ik op tijd weer terug bij het hotel ben en pak al mijn spullen in. Het is een beetje proppen, want ik heb best wel veel souvenirs gekocht. Maar ik krijg gelukkig mijn tas nog dicht. Het voelt een beetje raar aan. Ik zou heel graag willen blijven maar toch ben ik ook blij dat ik weer naar huis kan.
------------

Als alle tassen in de bus staan rijden we de drukke stad uit naar het vliegveld. Ik geniet nog even van het mooie landschap voor zover dat kan. En weet nu dat het echt voorbij is. Als we bij het vliegveld aankomen zie je niks meer van de Vietnamese cultuur. Het ziet er allemaal heel Westers uit. Ook de mensen hier komen niet uit Vietnam. We checken in en maken nog even snel een groepsfoto voor het vliegveld. Niet de mooiste achtergrond voor een groepsfoto, We hadden dit veel eerder moeten doen. Dan moet we afscheid nemen van onze geweldige reisleider. We hebben allemaal veel plezier aan hem beleefd.
------------

Als we in de lucht zitten kan ik nog een paar foto`s maken van dit geweldige land. We vliegen naar Singapore waar we moeten overstappen. We moeten daar 5 uur wachten. En dan komt ons vliegtuig naar Amsterdam. Er is veel te beleven op het vliegveld van Singapore, je kan er naar een bios en er zijn kleine optredens van clowns. Ook als je wat wilt lopen is daar ruimte zat door, ik denk dat als je alle uithoeken wil zien van het vliegveld dat je zeker een uur aan het lopen bent, en dan moet je nog aardig doorlopen. Ook is er een terras buiten, als je buiten komt voel ik voor de laaste keer de warmte en de luchtvochtigheid. Dus die 5 uur waren zo voorbij.
------------
Als we weer in het vliegtuig zitten, moeten we 13 uur vliegen naar Amsterdam. Het vliegtuig is nog luxer dan op de heenweg, we kunnen nu zelf bepalen welke films je wilt zien en je hebt wel keuze uit 15 films. Ook het eten is weer goed. We hebben wel wat last gehad van turbulenties, maar dat vind ik alleen maar leuk.
------------
Als we de volgende dag in Amsterdam aankomen, neemt onze groep afscheid van elkaar en gaat ieder zijn eigen weg. Als ik trein zit op weg naar mijn zusje heb ik tranen in mijn ogen en een beetje heimwee naar Vietnam. Dit betekent alleen maar dat ik het zeeeeer goed naar m`n zin heb gehad in Vietnam en het nu al mis.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 Tom24-4-2009 17:01:02 
   Hallo Roland,
leuk reisverslag, zeer fijn om te lezen, zo`n korte indruk van elke dag is gewoon goed :) leuke foto`s ook
wij vertrekken binnekort ook voor 1 maand (juli) het zal zweten worden!
groetjes
   

 Nonnie1-9-2008 22:45:59 
   Hoi Roland,
Geweldig leuk om je reisverslag te lezen, de foto`s zijn prachtig. je hebt een fijne indruk gegeven van Vietnam. Ik ga eind jan. een rondreis maken met Summum, wat zullen we genieten, bedankt
   

 Ank16-9-2006 19:14:45 
   Ik zie het al eind september, dat beloofd voor mij ook mooie foto`s dan!
Groetjes Ank
   

 Ank16-9-2006 19:13:20 
   Hoi Roland,
Super leuk om je verslag te lezen, maar ook erg mooie foto`s heb je gemaakt. Ben wel erg benieuwd welke periode jij geweest bent, omdat alles zo mooi groen is..
Ik ga zelf op 18 oktober deze reis maken met Sawadee, dus eh.. Ik heb er zeer veel zin in!
Bedankt, groetjes Ank
   

 puck6-8-2006 21:49:15 
   Ik ga zelf 10 juli 2006 naar vietnam! heb net alles op je site gelezen en heb er alleen maar meer zin in gekregen!:):) Heb ook goede idëen gekregen over dingen die ik kan bezoeken enz enz. Bedankt!   

 linda en rene16-7-2006 16:21:46 
   wat heb je een super site gemaakt.wij gaan 17 sept naar vietnam en we hebben door jou site te lezen er nog meer zin door gekregen   

 Hans8-4-2006 22:30:37 
   Steengoed verslag en mooie fotos, wij gaan 24 augustus en hopen te zien wat jij ook zag,beetje krom Nederlands maar ik bedoel het wel zo..

GR Hans.
   

 Hans7-2-2006 18:34:34 
   Op 17 september ga ik ook voor 3 weken naar vietnam en heb met dit verslag nog meer zin gekregen om te gaan    

 maimai vietnam7-1-2004 19:11:25 
   Schitterend reisrapportage voor zo een korte tijd in Vietnam en zoveel belevenis meegemaakt. Ik hoop dat u voor tweede keer terug gaan voor meer foto`s en spannend verslag wilt maken.    

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl