Home

Dag 8

We hebben vannacht geslapen in een zaaltje dat op palen stond, de matrasjes waren niet dikker dan 5cm, en heel zacht. Eigenlijk sliep je gewoon op de houten vloer. Ik had mijn matrasje in het midden dubbel gelegd omdat ik niet kon slapen. Niet dat het veel scheelde maar het was toch iets beter. Dus ik heb die nacht niet veel geslapen.
------------

Na ons ontbijtje zijn we in een bootje gestapt die ons naar de overkant van LakLake zou brengen en daar zullen we ongeveer 3 uur gaan lopen. Tijdens de overtocht kom je helemaal tot rust, het water is heel rustig en je ziet hier en daar een vissershutje midden op het water.
------------

Aan de overkant gekomen wordt er aan ons gevraagd om goed op elkaar te letten, omdat er kans bestaat dat er bloedzuigers op je komen. Voor het eerst lopen we langs de rijstvelden, de velden zijn helder groen van kleur, het is schitterend om naar te kijken. Zulke groene velden had ik nog nooit gezien. En overal waar je kijkt zie je rijst en de bomen groeien er gewoon tussen. Een prachtig gezicht.
------------

We lopen een stuk omhoog en komen aan de bovenkant van de heuvel. Als je boven staat kan je de omgeving goed zien, voor ons zien we weer rijstvelden, en ditmaal zijn er ook echt mensen die aan het werken zijn. Ze staan in de volle zon te werken, en wij hadden het al zo warm, en we moesten veel drinken. Ik snap niet dat ze dat de hele dag kunnen volhouden. Je ziet hoofdzakelijk vrouwen die aan het werken zijn. En iedereen heeft zo`n Vietnamees hoedje op.
------------

Een stuk verder komen we bij een heel klein dorpje aan. De kinderen komen je al tegemoet gelopen. Ze willen iets van je hebben, met een lege waterfles zijn ze al heel blij. Ze proberen ook een beetje met je te spelen en doen net als of ze bang van je zijn, en rennen weg tot achter een hoekje, waar ze dan achter vandaan gaan kijken naar je. Heel leuk om een beetje mee te spelen. Andere kinderen blijven weer een beetje rond je hangen en in de hoop dat ze iets krijgen, echt zeuren doen ze niet, ze zijn hier nog echt heel lief.
------------
Na de wandeltocht varen we weer terug naar ons dorpje. De gids stelt voor om te gaan zwemmen in het meer die middag, ik had daar veel zin in, en er waren meer mensen die dat wel zagen zitten. De gids regelt een boot voor ons voor in de middag waar we van af kunnen zwemmen. Het water is heerlijk warm. Tijdens het zwemmen voel ik iets onder water, ik voel er aan wat het is, blijk het een bamboe stok te zijn die daar gewoon op de bodem staat, alleen is de bovenkant van de bamboestok schuin afgezaagd. Je zal er maar bovenop springen als ja van de boot in het water springt. Gelukkig heb ik er maar eentje gevoeld, ze zullen die wel vergeten zijn weg te halen.
------------
------------
`s-Avonds genieten we nog van het mooie landschap en van de heerlijke rust die zich hier bevindt. En speelt onze gids een paar hele mooie Vietnamese nummers op zijn gitaar.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
 Toan1-12-2003 23:59:04 
   Echt een hele mooie panorama heb je gemaakt!!! Het feit dat ik in Saigon ben geboren maakt je verhaal heel interessant om te lezen.    

Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl