Home

Dag 9


Vanacht weer slecht geslapen, ik had nu wel twee matrasjes, maar had nog steeds het gevoel dat ik op de grond lag. Wat maakt het eigenlijk ook uit. Ik werd om vijf uur waker. Het stonk naar een kampvuur, het leek of ze onder onze hut vuurtje hadden gestookt.Het vuur was niet onder onze hut maar een hut verder, eigenlijk waren er wel een stuk of 4 vuurtjes. De lokale bevolking was al volop bezig met koken en van alles aan het klaar maken. En omdat ze daar geen gas hebben gebeurt alles op vuurtjes van hout, maar waarom dat al om 5 uur?
------------
Dus ben ik maar om 6 uur mijn bed uit gegaan, eigenlijk uitgerookt. Ik heb buiten mijn hangmatje opgehangen en genoten van wat ik allemaal zag. Je ziet er dus varkens, kippen, zwijnen, koeien en honden. Ze lopen allemaal door elkaar en onder de huizen of eigelijk hutten door. De hond lag op de grond met een stuk of 6 pupjes aan de buik. Even later is hij een van de pupjes zijn pootje af aan het likken, omdat hij gewond is. Ergens anders staat er een vrouw hout te hakken en een andere vrouw is rijst aan het malen. Als je daar rond kijkt is het net als of je honderd jaar of meer terug in de tijd bent. Wel een heerlijk gevoel, geen haastige mensen en geen drukte. Geen telefoon of post.
------------

Even later zien we olifanten die andere toeristen gaan vervoeren. De olifanten krijgen een soort bak op hun rug, waar de toeristen in kunnen zitten.
------------

Helaas moeten we hier weg, want we moeten een lange reis maken naar Doc Let Beach. Onderweg zijn we nog even gestopt in een dorpje. En daar was weer een lokale markt, het was wel leuk omdat hier niet zo vaak toeristen kwamen kregen we heel veel aandacht. Iedereen moesten lachen, waarschijnlijk om de manier waarop wij gekleed waren, want dat zijn ze daar niet gewend. Ook stopten we even bij een koffieveld, om te kijken hoe die planten er nu eigenlijk uitzien. Het zijn net bessenstruiken, maar dan koffie.
------------

Aan het begin van de middag komen we bij Doc Let Beach aan. We krijgen de sleutel van onze kamer. Het is een zeer luxe kamer en vlak aan het strand. Doc Let Beach staat bekend om zijn mooie stranden. We zijn dus ook gelijk gaan zwemmen en ja hoor het is een heel mooi strand. Heerlijk helder warm water, in de verte hele mooie bootjes. Jammer dat we hier maar 1 middagje blijven. In het water hebben we geprobeerd in contact te komen met de lokale bevolking, maar dat ging erg moeizaam, want ze spreken echt geen woord engels.
------------
`s avonds gingen we (ik en mijn kamergenoot) wat eten in het dorp, we stapten ons verblijf uit om met een brommer naar het dorp te gaan, maar ook de brommer-bestuurder sprak geen woord engels en bracht ons naar een verkeerde plek, een soort boorplatform, 15 KM verder op. Toen we zeiden dat we daar niet moesten zijn snapte hij er niks meer van, ook een 20 tal andere jongens kwamen om ons heen staan, want die dachten dat er geld te verdienen was. Met veel moeite zijn we in het dorp terecht gekomen waar we wilden zijn, maar op de terugweg bleven er wat van die jongens meerijden, want die wilden wat verdienen, maar de bestuurders kregen bijna ruzie. Gelukig liep het allemaal goed af. In het dorpje hebben we wat gegeten, iets met bananenpap en scacaves(een soort riet met aardappel substantie van binnen) ik vond het niet zo lekker. Wel hebben we nog contact gekregen met een paar jongelui uit het dorp, heel gezellig, maar ook zij spraken eigenlijk geen Engels, maar een paar woorden.
Ik wil ook iets zeggen over deze dag.Meer foto's
Roland de Jong Mail:Roland@photostudio.nl